PROSJEKTER

Into the Woods
Sommerkurs for ungdommer

Play Video
Book by Music and Lyrics by

James Lapine Stephen Sondheim 

Originally Directed on Broadway by James Lapine

 

This amateur production is presented by arrangement with 

Music Theatre International (Europe)
All authorised performance materials are also supplied by MTI Europe www.mtishows.co.uk

Teater i Fjellregionen planlegger å sette opp musikalen Into The Woods i sommer, og dette vil vi gjerne ha DEG med på. I musikalen møter vi eventyrfigurer som Askepott, Rødhette, Heksa og diverse prinser som alle må inn i skogen for å skaffe seg en lykkelig slutt. For å få produksjonen opp på beina trenger vi like mye deg som vil stå på scenen, som deg som vil jobbe med scenografi, kostyme/sminke eller lys. Kurset er GRATIS og billettinntektene som vi får inn på å spille forestillinger vil fordeles på kursets deltakere, som et lite honorar for arbeidet utført. Kursets målgruppe er i utgangspunktet årgangene mellom 04 og 08, men det er lov å sende inn påmelding om du befinner deg litt utenfor målgruppen likevel. Kanskje mangler vi akkurat deg! 

 

Høres dette interessant ut?  

Meld deg på ved å sende oss en e-post (post@teaterifjellregionen.no) med informasjon om:

-Hva du heter, hvor gammel du er og hvor du er fra.
-Hva du har lyst til å jobbe med på kurset (skuespill/sang, scenografi, kostyme/sminke eller lyd/lys) og om du har gjort noe liknende før.
-Om du kunne tenke deg å være med på flere grupper. Kanskje er det fullt på en gruppe, men plass på en annen!

 

NB! Dersom du vil bli med som skuespiller inkluder i e-posten videosnutt/link til video av at du synger: 

 

For gutter:

Første vers og refreng av valgfri sang med eller uten backing track, ELLER en av følgende sanger (på norsk eller engelsk): 

OBS! Følg tidsmerking. Hele sangen er ikke nødvendig 😊 

 

For jenter: 

Første vers og refreng av valgfri sang med eller uten backing track, ELLER en av følgende sanger (på norsk eller engelsk):

NNB! Denne delen er ikke noe å være redd for. Det er bare for å hjelpe oss å forberede kurset og besette roller i forkant. Ikke vær sjenert, bare kjør på! 😊   

 

Generell informasjon om kurset:  

 

Foregår 09.00 – 15.30 mellom 19.7 og 5.8. Kurset finner sted i Tynset kulturhus, og vi jobber mot forestilling i storsalen 4.august. Teater i Fjellregionen vil hjelpe å organisere transport for deltakere utenfor Tynset kommune så langt det lar seg gjøre. Ved særskilt stor pågang vil vi benytte oss av et ventelistesystem. 

 

Spørsmål? ikke nøl med å ta kontakt på post@teaterifjellregionen.no eller ring 62485265/93688607 for en hyggelig prat! Du kan også ta kontakt med oss i sosiale medier. 

 

Meld deg på så fort som mulig og senest innen 12.juni. Vi gir tilbakemelding så raskt vi kan. 

 

FORTELLEDAGEN

Den store fortellerdagen er en dag med fokus på den muntlige fortellingen, og arrangeres årlig den 15.januar. Dagen handler om å høre til i en sammenheng. Vi blir til som kultur og individer gjennom våre handlinger og – like viktig – fortellingene om oss. 

For å markere dagen, som grunnet Covid-19 flyttes til høsten 21, har Teater i Fjellregionen invitert fortellerne Kirsti Sæter, Aje Victoria Bigset, Therese Hansveen og fortellergruppen StorySquad til Tynset for å dele fortellinger med Nord-Østerdøler i alle aldre. De skal besøke ungdomsskolen og ulike barneskoler, og på kvelden gjester de Rambu for fortellerkveld for voksne. På formidlingsprogrammet denne kvelden står både lokale eventyr og personlige fortellinger. 

Les vår sak om dagen i Tynsetmagasinet:

LILLELØRDAG

Trenger du faglig påfyll? Lillelørdag er en møteplass for alle slags scenefolk. Her er aktører fra alle kanter av landet invitert til en felles digital møteplass. 
 

Covid-19 har ført til at folk som trives foran, bak og på scenen også har tatt turen til digitale møteplasser. Initiativet kom fra Buskerud Teater og Hålogaland Amatørteaterselskap, Norsk Revy og Vestlandske Teatersenter. Etter jul ble også vi i Teater i Fjellregionen med på arrangørsiden. 

Zoom inn onsdager kl 19.00! 

 

BULLSPILLET

Teater i Fjellregionen er engasjert i forbindelse med utvikling og instruksjon av årets Bullspill i Rendalen. Årets spel er en mindre musikkteaterforestilling som er vevet sammen av utdrag fra tidligere spel skrevet av Tor Karseth, og fortellinger av Jacob Breda Bull selv. Publikum vil få møte kjente og kjære karakterer som Semming Skolemester, Ljugar-Marja og Oline Kroken, for å nevne noen, men kanskje i en litt nyere drakt enn vist tidligere. Forestillingen spilles 10.-11.juli ved Rendalen bygdemuseum.  

Tylldalsspelet 2021:
Bak lengste mil

Tylldalsspelet er Norges nest eldste spel – i 2021 fyller spelet 45 år! 

Handlingen i spelet finner sted på en gård i den vesle fjellbygda Tylldalen en gang på 1100-tallet. Kristendommen og den nye trua som er i ferd med å få fotfeste i landet reiser mange spørsmål.  

Torgal – også kalt Torgal Munk – vil bygge kirke. Nå er bygget nesten ferdig og snart kan det ringes for siste gang med klokka fra Korhaugen. Kristen, den blinde sønnen til smeden, er flink til å skjære i tre. Han fikk ikke igjen synet ved Olavskilden i Nidaros, men arbeider nå med å gjenskape en skikkelse han opplevde i Nidaros. Rundt Kristen og Torgal, treskulptur og kirkebygg, dras vi inn i handlingen og blir kjent med de andre menneskeskjebnene på garden. Bonden er travelt opptatt med å få inn høyet, og det spisses til konflikt mellom han og Torgal som begge trenger arbeidskraft. 

Årets spel er en del av Nasjonaljubileet 2030 – Norge i 1000 år. I forbindelse med spelet arrangerer vi derfor også åpen debatt om kulturmøte og endring, som er tema for årets feiring. Tematikken passer fint med Olsokspelets handling, som blant annet dreier seg om møter mellom 1100-tallets nord-østerdøler og pilgrimene, og endring i form av kristendommens innmarsj. 

Årets spel tilpasses koronasituasjonen, men vi lover en vakker og stemningsfull opplevelse på Tylldalstunet i sommer!